Στοπ στο γκριζάρισμα και τη λεύκανση των μαλλιών

Στοπ στο γκριζάρισμα και τη λεύκανση των μαλλιών

Μπορεί ένα χάπι για τα γκρίζα μαλλιά να αποτρέψει την απώλεια του χρώματος;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στον κόσμο: εκείνοι που θα δέχονταν πρόθυμα τις πρώτες άσπρες τρίχες τους και εκείνοι που φοβούνται ακόμη και την ιδέα των λευκών μαλλιών σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι τελευταίοι, θα ήταν ευτυχείς να ανακαλύψουν μια καταλληλότερη εναλλακτική λύση από τη βαφή των μαλλιών, που δεν θα απαιτούσε τακτικές παρεμβάσεις ή δε θα επιβάρυνε τις ήδη ξηρές και εύθραυστες τρίχες. Εάν κι εσείς επίσης φοβάστε τα γκρίζα μαλλιά και τον αντίκτυπό τους στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, πρέπει να ξέρετε ότι στην αγορά υπάρχουν ήδη κάποια προϊόντα για την αντιμετώπιση των γκρίζων μαλλιών. Ταμπλέτες βιταμινών για τα γκρίζα μαλλιά, βασισμένες σε ισχυρά ένζυμα και διάφορες άλλες φυσικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών στοιχείων, βιταμινών και εκχυλισμάτων φυτών, είναι τώρα ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι, η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: θα μπορούσε μια ταμπλέτα για τα γκρίζα (άσπρα) μαλλιά να αποτρέψει αυτή την απώλεια του χρώματος; Προκειμένου να δοθεί η ακριβέστερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να αντιληφθείτε πώς δουλεύουν στην πραγματικότητα αυτές οι λύσεις. Ταμπλέτες που προστατεύουν τα μελανοκύτταρα στους βολβούς της τρίχας μας.

Στο τέλος κάθε κύκλου ζωής μιας τρίχας, μερικά από τα μελανοκύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία μπορούν να επιδεινωθούν και να πεθάνουν. Μια εξαντλημένη λίμνη βλαστικών μελανοκυττάρων χαρακτηρίζει το τέλος της παραγωγής χρωστικής ουσίας, που οδηγεί στην εμφάνιση των άσπρων τριχών. Αλλά, τι θα συνέβαινε, εάν κάποιος κατόρθωνε πραγματικά να προσδιορίσει και να εφαρμόσει μια λύση, με σκοπό να προστατεύσει τα μελανοκύτταρα από τους τραυματισμούς και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους, στο βολβό της τρίχας που γερνά;

Σύμφωνα με το LifeHacker, μια ομάδα Γάλλων ερευνητών έχει ανακαλύψει παράγοντες που έχουν σκοπό να προστατεύσουν τα μελανοκύτταρα των θυλάκων της τρίχας, από τη ζημία που θα υποβάλλονταν κανονικά προς το τέλος του κύκλου ζωής της ανθρώπινης τρίχας. Με τη μίμηση της δράσης του DOPAchrome, ενός σημαντικού ενζύμου το οποίο βρίσκεται στο βολβό και αποτρέπει την οξειδωτική ζημιά, αυτή η νέα γενιά μηχανισμών άμυνας απέναντι στο γκριζάρισμα, θα μπορούσε να ενισχύσει τα ποσοστά επιβίωσης των μελανοκυττάρων και να βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης των γκρίζων μαλλιών. Εντούτοις, αυτό το πολλά υποσχόμενο προϊόν βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Επίσης, δεν αναμένεται να αποκαταστήσει τη χρωστική ουσία που οι χρήστες έχουν ήδη χάσει.

Ταμπλέτες που παρεμποδίζουν τη φυσική διαδικασία οξείδωσης τρίχας.

Από την άλλη πλευρά, οι ταμπλέτες για τα γκρίζα μαλλιά, που βασίζονται στην καταλάση, είναι εδώ, αυτή τη στιγμή. Ενσωματώνοντας την καταλάση, το ένζυμο που πετυχαίνει τη μετατροπή των συσσωρεύσεων υπεροξειδίου του υδρογόνου σε νερό και οξυγόνο, αυτά τα συμπλέγματα βιταμινών θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τον ένοχο για τις λευκές τρίχες. Λόγω της μοναδικής του σύστασης, το GoAwayGrey αναγνωρίζεται ως μια πρώτης τάξης βιταμίνη για τα γκρίζα μαλλιά, που έχει σκοπό να εντείνει το χρώμα το οποίο εξασθενεί, βοηθώντας ταυτόχρονα στο υγιές μεγάλωμα της τρίχας.